Jämföra Kreditkort – Kredit, bonus och fördelar


Kredit: För vissa är den övre kreditgränsen viktigast. För andra att möjligheten finns att sätta en låg kreditgräns. Allt beror på hur man tänkt använda sina kreditkort och vilka begränsningar som behöver sättas. För ungdomar som åker utomlands kan det exempelvis vara smart att ha med sig ett kreditkort med låg kreditgräns. Risken för att bli lurad minimeras, tack vare kortalternativet, och överblick över kostnaderna blir extremt tydlig. Utöver det kan man inte göra av med för mycket pengar.

Populära kreditkort

KreditkortFör & nackdelarAvgifter & Ränta
Bank Norwegian

Bank Norwegian Kreditkort VISA 200x125-2

+ Ingen årsavgift
+ Ingen avgift vid kontantuttag
+ Bonus: 1% Cashpoints = billigare flygresor
+ Bonus: 5-20% Rabatt hos flygbolaget Norwegian
+ Reseförsäkring inkl avbeställningsskydd
+ Betala räkningar via Bank Norwegian
- Bonus går endast att få ut via flygbolaget Norwegian
- 1,75% i avgift vid valutaväxling

Årsavgift: 0 kr
Ränta: 16,99%
Effektiv Ränta: 18,36% (16,99%)
Räntefritt: 45 dagar
Kreditgräns: 10 000 - 100 000 kr
Aviavgift: E-faktura 0kr (Pappersfaktura 45kr)


Ansök om
Bank Norwegian Kreditkort
Re:member More

Remember More Kreditkort 200x125

+ Bonus: 1% på allt du köper
+ Bonus: 1% även på drivmedel
+ Bonusen kvittas mot skuld på kortet
+ Resepaket More
- Årsavgift
- Dyra avgifter vid kontantuttag
- 1,75% i avgift vid valutaväxling

Årsavgift: 295 kr, första året gratis
Ränta: 16,24%
Effektiv Ränta: 17,00%
Räntefritt: 56 dagar
Kreditgräns: 10 000 - 50/100 000 kr
Aviavgift: E-faktura 0kr (Pappersfaktura 39kr)


Ansök om
Re:member More Kreditkort
Re:member Flex

Remember Flex Kreditkort 200x125

+ Ingen årsavgift
+ Individuell satt ränta kan ge låg ränta
- Dyra avgifter vid kontantuttag
- 1,75% i avgift vid valutaväxling
- Ingen bonus

Årsavgift: 0 kr
Ränta: Individuell 9,74% - 24,74%
Effektiv Ränta: Individuell 9,74% - 24,74%
Räntefritt: 56 dagar
Kreditgräns: 5 000 - 50/100 000 kr
Aviavgift: E-faktura 0kr (Pappersfaktura 39kr)


Ansök om
Re:member Flex Kreditkort

 

Bonus / Återbäring: Tack vare återbäringen kan kreditkortet skapa intäkter istället för en kostnad. Alla kort har inte bonus men för de som använder korten i vardagen är det en fördel att titta på denna punkt innan kort väljs. Detta framförallt om man har ett speciellt konsumtionsmönster. När Råd och Rön genomförde en jämförelse av sju kreditkort visade det sig att det fanns tusenlappar att tjäna. Barnfamiljer bör fokusera på att få hög återbäring på mat medan de som reser mycket bör leta efter kort som ger hög återbäring på resor (och även andra fördelar kring resandet).

Den som reser med jämna mellanrum bör titta lite extra på Bank Norwegians Kreditkort och deras poängsystem som är 1 Cash Point per 100kr när kreditkortet används (1 Cash Point är 1 Norsk krona). Under ett helt år går det alltså att spara ihop ganska mycket av semesterresan. Norwegian Kreditkort ger även mellan 5-20% på resor som sker med flygbolaget Norwegian. Utöver det bjuder de även på 300kr som en välkomstbonus för alla som tecknar kortet.

Det man även ska komma ihåg är att kombinera medlemskort med kreditkort. Den som handlar på ICA och drar sitt Re:member More kreditkort, för att betala med, får 1% i återbäring. Kortet ger nämligen 1% återbäring oavsett var man handlar. Utöver det kan ett vanligt ICA-medlemskort dras (dvs det behöver inte vara kreditkortet) vilket gör att man får 1% på inköpet i bonus. Sammanlagt alltså en bonus på 2%. Detta ”trixs” går självklart att använda med Bank Norwegians Kreditkort.

För de som med hög bensinkostnad är Preem Mastercard ett väldigt bra alternativ. Kortet har 25 öre per liter i rabatt på bemannade stationer och 10 öre på automatstationer. Utöver det får man 1% på inköp oavsett vart än man handlar (ej hos konkurrerande bensinbolag).

Om det nu inte finns någon Preem mack i din närhet så funkar det väldigt bra med ett Re:member More kreditkort, detta kort ger 1% på alla drivmedel – på alla stationer!

Kommande reklam: Detta är en punkt som få tänker på. Men de som väljer ett kreditkort från en butikskedja medger även att denna kedja får skicka adresserad reklam till personen. Detta gäller visserligen även om man tecknar kortet hos en bank men bankerna är betydligt mindre enträgna med reklamen än vad vissa butikskedjor är. Kanske inte den faktor som väger tyngst men något man bör ha med i beräkningen.

Extra fördelar

Det finns en rad extra förmåner som ges till de med kreditkort. Generellt gäller att ju högre årsavgiften är desto mer förmåner erbjuds. Vanliga fördelar som erbjuds är:

  • Reseförsäkring och avbeställningsskydd. (Mycket vanligt)
  • Extra stora rabatter på flera olika butiker (Ex. Ikano Kort)

Bland de mest exklusiva kreditkorten finns American Express ® Platinum Card som kostar 6.000kr per år. För denna summa får man utöver de vanliga fördelarna med kreditkort även VIP-inbjudningar till event inom olika områden, private shopping, hotellrabatt, förköpsbiljetter till konserter, VIP-kö till vissa nattklubbar, privat resebyrå, fri tillgång till lounger världen över och extremt mycket mer.