re:member flex

* Den effektiva räntan är baserad på en individuellt satt årsränta på 17,24% (räntespann på 9,74 – 24,74%) och 20,000 kr i utnyttjad kredit som betalas över 12 månader (med E-faktura), 39 räntefria dagar är använda.

Recension av re:member flex

Re:member flex är idag ett av få kreditkort på marknaden som kan stoltsera med att dem inte har någon årsavgift. Många kreditkort erbjuder nya kunder ett första gratis år men detta kortet är alltså alltid helt gratis att äga. Utöver avsaknaden av årsavgift har det ett bra rabatt program på plats och krediträntan sätts individuellt.

Räntan sätts individuellt

Många kreditkort idag har en förutbestämd kreditränta på cirka 15 till 20%. Men re:member har valt att sätta krediträntan individuellt och det är möjligt att få en så låg ränta som 9,74%. Räntan bestäms utefter kreditupplysningen som görs på dig, din ekonomi och din ekonomiska historia. Räntespannet för re:member flex är i dagsläget mellan 9,74 – 24,74%.

Utöver möjligheten till en låg kreditränta har alla kortägare av ett re:member flex upp till 56 räntefria dagar per kalender år. Det är upp till kortinnehavaren när man vill använda dessa räntefria dagar och är ett bra verktyg om ekonomin någon månad verkligen skulle krisa.

Rabattprogrammet re:member reward

Re:member reward heter det omfattande rabatt program som flex kortet använder sig av. För att ta del av rabatterna behöver du endast logga in på re:members hemsida med ditt kortnummer. Därefter har du tillgång till rabatter i över 300 butiker och så höga rabatter som 25%. Bland annat gäller det Adlibris, Boozt, XXL, Hotels och Åhléns för att nämna några.

Rabatten omfattar dock aldrig moms eller fraktkostnader och du samlar inte heller några bonuspoäng eller liknande för att använda dig av rabatterna i programmet.

Försäkringar som ingår med kreditkortet

re:member flex kommer med ett stort reseförsäkringspaket och det finns även möjligheter till att köpa till deras Trygghetspaket. Det paketet har en årskostnad på 129 kr per år och kommer med Evenemangsskydd, Allrisk i 2 år samt prisgaranti i 90 dagar.

Den kompletterande reseförsäkringen omfattar följande:

 • Avbeställningsskydd
 • Resestartsskydd
 • Försening av allmänt färdmedel vid avresa
 • Missat anslutningsflyg
 • Kapitalbelopp vid olycksfall
 • Bagageförsening vid utlandsresa
 • Kapitalbelopp vid olycksfall
 • Självriskskydd vid utlandsresa
 • Självriskskydd vid utlandsresa
 • Självriskeliminering hyrbil (endast utomlands
 • ID-stöld

Försäkringen börjar gälla så fort man lämnar sitt hem eller annan plats i Norden där resan påbörjas till dess att resan avslutas men som högst i 60 dagar.

Nackdelar

Även om detta kortet har en övervägande del fördelar så har det som alla kreditkort vissa nackdelar. re:member flex har bland annat en uttagsavgift på 3% (minst 35 kr) så vi rekommenderar dig inte att göra uttag med kortet. Det har även ett valutapåslag på 1,75%.

Vet man med sig att man regelbundet kommer resa med kortet och göra uttag kan det vara en god idé att kolla mer på Bank Norwegian för att se om det kortet kan tänkas passa dina användningsvanor bättre.

Sammanfattning

Överlag så är det här ett riktigt bra kort och ett av de bästa på marknaden idag. Det fungerar utmärkt som ett resekort (gör inte uttag med kortet) och är ett riktigt bra kort för dig som regelbundet shoppar online och som kan nyttja rabatterna till fullo.