Bank Norwegian

* Den effektiva räntan är i detta fall baserad på 15,000 kr i utnyttjad kredit som betalas över 12 månader.

Bank Norwegian Kreditkort

Kreditkortet från Bank Norwegian är idag ett av de bästa resekorten på marknaden. Dem ägs av samma företag som även driver lågprisflygbolaget Norwegian. Detta är ett av få kort som man idag kan äga helt gratis, det vill säga att kortet inte har någon årsavgift alls. Det ingår även en mängd försäkringar som gör att man i princip är helt skyddad när man är på resande fot!

Fördelar med Bank Norwegian

Det som lockar många till att ansöka om ett kreditkort från Norwegian är det faktum att kortet är gratis att äga. Som vi nämnde så har kortet ingen årsavgift men utöver det så är aviavgiften gratis (med E-faktura) och man har helt fria uttag både i Sverige och utomlands.

Räntefria dagar även vid kontantuttag

Precis som titeln avslöjar så funkar alltså dem räntefria dagarna även när man gör kontantuttag med kreditkortet. I regel gäller endast dem räntefria dagarna när man köper något med kreditkortet. Men Bank Norwegian har alltså valt att göra så att dessa funkar även när man gör uttag, detta leder till man kan göra uttag utan att behöva betala någon ränta under ett visst antal dagar vilket är ett stort plus.

Bonuspoäng

En anledning till att kortet från Bank Norwegian idag anses som ett av de bästa resekorten är på grund av deras bonusprogram. Man får bonus för alla köp som görs med kortet oavsett var man handlar.

I dagsläget ser deras bonussystem ut som följande:

  • 0.5% bonus på alla varuinköp dock inte finansiella tjänster
  • 4% bonus (cashpoints) på Norwegians LowFare-biljetter
  • 10% på Flex-biljetterna.

Man samlar alltså bonuspoäng på alla köp som görs och dessa kan sedan växlas in mot flygbiljetter hos Norwegians egna flygbolag. Reser man regelbundet och vill kunna flyga ännu billigare är det svårt att inte motivera en ansökning hos Bank Norwegian.

Shoppa Online och få rabatter

Utöver Bonusprogrammet som Norwegian kortet har går det även få en mängd olika rabatter genom deras ”Reward eshop”. Här går det få rabatter i över 200 butiker så som CDON, Bokus, Lekmer och många fler. Rabatterna utbetalas som cashpoints precis som bonusen och kan då användas för flygbiljetter hos Norwegian.

Det enda du som kortägare behöver göra för att kunna ta del av rabatterna är att registrera ditt kreditkort från Bank Norwegian.

Nackdelar med kreditkortet från Norwegian

Faktum är att man aktivt får leta efter nackdelar för att hitta några hos Norwegian kortet. Den enda uppenbara nackdelen är valutapåslaget som kortet har. I dagsläget ligger påslaget på 1.75% vilket är något av en marknads standard när det kommer till valutapåslag. Det kommer alltså läggas på 1.75% när du handlar utomlands på den summa du spenderade med kortet.

Ser man till kortets alla andra fördelar är inte detta något som drar ned kortet avsevärt. Hade Norwegian tagit bort valutapåslaget hade detta kort utan tvekan varit det bästa resekortet utan någon som helst konkurrens.

Vanliga frågor

Är kortet alltid gratis att äga?

Ja kortet är alltid gratis att äga, det tillkommer aldrig någon årsavgift.

Behöver jag betala något när jag gör kontantuttag med kortet?

Nej alla uttag både utomlands och i Sverige är alltid helt gratis.

Är det möjligt att ansöka om ett extrakort?

I dagsläget är det tyvärr inte möjligt att ansöka om ett extrakort hos Bank Norwegian.

Sammanfattning

Kreditkortet från Bank Norwegian är ett utmärkt kort för dig som reser regelbundet och kan tänka dig att flyga med Norwegian. Tack vare avsaknaden av uttagsavgifter, relativt lågt valutapåslag och låga avgifter överlag tillhör detta kort toppskiktet av resekort idag.

Även om man inte skulle flyga speciellt ofta så är kortet fortfarande gratis att äga vilket är relativt ovanligt idag. Det är alltså ett bra kort att ha om man endast vill ha det för krediten eller som en ekonomisk buffert.