Collector Easyliving

* Den effektiva räntan baseras på en individuellt satt årsränta på 17,25% och 20 000 kr i utnyttjad kredit som betalas över 12 månader (med E-faktura). 45 räntefria dagar har använts.

Recension Collector Easyliving kreditkort

Collector Easyliving är i dagsläget ett av de mer populära resekorten på marknaden. Mycket av deras popularitet kommer från det faktum att kortet inte har något valutapåslag. Detta tillsammans med ett stort antal förmåner för dig som reser gör det här till ett lätt val för den vane resenären.

Även de som står bakom kreditkortet, Collector Bank, har stor erfarenhet av att ge ut och hantera både kreditkort och lån. Collector ger i dagsläget ut två olika kreditkort, Collector Easyliving som vi recenserar här och Collector Easyliving.

Fördelar med Easyliving

Som vi nämnde tidigare så är den största fördelen för många avsaknaden av valutapåslag. Eftersom Easyliving främst är ett resekort finns det mycket pengar att spara när du slipper ett påslag varje gång du handlar eller gör uttag i utländsk valuta. Även de försäkringar som ingår i kortet är uppskattade och gör att det blir så mycket tryggare att resa utomlands med ett Collector Easyliving.

Försäkringar som ingår i kortet

Easyliving har två typer av försäkringspaket kan man säga, ett mer allmänt och ett med fokus på resor. Båda ingår i kortet utan några som helst extra kostnader.

Allmänna försäkringar

  • Allriskförsäkring
  • Leveransförsäkring vid internetköp
  • Förlängd garanti på online köp av vitvaror och hemelektronik
  • Evenemangsförsäkring

Reseförsäkring

  • Avbeställningsskydd
  • 0 kr i självrisk
  • Försenings- och olycksfallsförsäkring
  • Självriskeliminering upp till 15 000 kr när du hyr bil eller vespa utomlands

Som det går att se ger dessa försäkringar ett nästan heltäckande skydd mot det mesta. Självriskelimineringen är speciellt uppskattad då inte alla resekort idag erbjuder denna försäkring.

Försäkringen tecknas av ERV och gäller för alla resmål världen över, oavsett resebolag.

Rabatter

Tyvärr saknar Collector Easyliving idag vad vi anser är ett ”riktigt” bonusprogram. Det finns alltså ingen möjlighet att tjäna bonuspoäng på de köp som görs med kreditkortet.

Det som är däremot är möjligt att få är rabatt på utvalda produkter. Detta görs genom att du kopplar ditt kreditkort till en app som heter Wrapp. I appen roteras olika aktiva erbjudanden för produkter. Du väljer den produkt som är av intresse, betalar produkten och rabatten har då använts. Rabatten dras inte av från priset utan sätts istället in på ditt kort, alltså en form av cashback.

I appen finns ett stort sortiment av olika varor och de varor som visas anpassas utefter dina intressen allteftersom.

Negativa aspekter med Collector Easyliving

Det är framförallt två aspekter som kan anses som negativa eller störande med Easyliving.

Det första är avsaknaden av ett riktigt bonusprogram. Det går att få rabatter som sedan ger pengar tillbaka som vi nämnde men detta är inte riktigt jämförbart med att samla bonuspoäng. Collector Easyliving hade utan tvekan varit ett av de bästa om inte det bästa resekortet på marknaden om möjligheten till att samla bonuspoäng hade funnits. Speciellt om dessa poäng hade kunnat spenderas på flygresor och liknande reserelaterade förmåner.

Kortet har en årsavgift och Collector bjuder inte på det första året. Det är dock en överkomlig avgift på 195 kr vilket sett till andra resekort är lågt.

Sammanfattning

Oavsett om du är en resefantast eller endast reser någon gång per år är Collector Easyliving ett utmärkt kort att äga. Tack vare avsaknaden av valutapåslag och de försäkringar som ingår blir resandet både billigare och tryggare.

Som vardagskort eller shoppingkort är det dock svårare att rekommendera Easyliving. Med avsaknaden av ett bonusprogram finns det bättre alternativ för mer vardagligt bruk så som re:member flex.