Bank Norwegian byter till Visa

2016-08-14 av

Under sommar, 20 juni för att vara exakt, har Bank Norwegian genomfört en ganska stor förändring av sitt kreditkort. Tidigare var det Mastercard som skötte alla transaktioner, men numera har Visa tagit över. Även om det är en stor förändring för ovanstående parter så inverkar det knappat alls på oss kunder i Sverige, det är mycket ovanligt att företag och butiker inte tar emot både Visa och Mastercard numera.

Faktiskt ganska trevligt att se att Visa tar över en Mastercard kund, de sista åren har det oftast varit tvärtom. För oss kunder så är det bara bra om det finns en sund konkurrens även mellan de stora aktörerna på marknaden.

Bank Norwegian Kreditkort 200x125

Bank Norwegian Mastercard – Den utgående modell

Bank Norwegian Kreditkort VISA 200x125-2

Det nya Bank Norwegian Visa

Ska påpekas att de kunder som har ett ”gammalt” Bank Norwegian Mastercard inte alls fått dessa utbytta, det är bara de nya kunder som nu får ett Bank Norwegian Visa kort. Kreditkorten kommer att bytas ut löpande när det är dags att förnya dem och det har inte skett några villkorsändringar.

Den här nyheten har verkligen ”gått under radarn” både hos oss på Kreditskortskoll.se och hos de flesta andra. Bank Norwegian har inte alls annonserat ut nyheten via media. Vi uppmärksammade i förra veckan att korten på deras hemsida var av ny modell, samma röda färg men lite detaljskillnad, samt självklart en Visa logo istället för Mastercard.

Finns en liten men stor detalj till på de nya Visa korten, en liten logo som visar ”signal”. Detta eftersom med de nya Visa kreditkorten från Norwegian kan man ”Blippa” vid betalningar, självklart under förutsättning att terminalen man betalar vid har denna funktion. Bland annat har alla ICA butiker denna typ av terminal eftersom deras kort även innehåller samma funktion. Norwegian kallar dock sin funktion för ”kontaktlös” (läs rätt nu: det är kontakt, inte kontant).

Man håller bara korten några centimeter från kortterminalens mottagare (som ofta på vänster sida, sett från dig som kund), och ”Blipp” så är betalningen genomförd, enkelt och smidigt. Detta fungerar alltså endast i butiker som har rätt typ av terminal, heller inte via internet eller i Bankomater.