ICA lägger till aviavgift (som man kan undkomma)

2016-12-29 av

ICA har verkligen gjort 2016 till ”Det stora ändringarnas år” för deras kreditkort.

Sedan i november i år så har de även en aviavgift, men du kan komma undan den, fast på ett lite besvärligt sätt. Medan många andra promotar att man ska använda E-faktura för att slippa undan aviavgiften så har ICA valt en helt annan lösning.

Om man registreras sig på något som kallas ”Kivra” så ska visst fakturorna skötas via dem och du slipper att betala någon aviavgift. Kivra verkar vara en ny tjänst för att kunna sköta sina räkningar och fakturor, hur den nu fungerar vet vi inte riktigt exakt, vi brukar använda den beprövade och erkänt smidiga tjänsten E-faktura.

Man kan även logga in på sitt konto hos ICA banken och avsäger sig sina fakturautskick. Då behöver man själv hålla koll på vad som ska betalas varje månad, det hittar man under ”Mina dokument” när man är inloggad på ICA Banken.

ICA har inte ens BankID fast de har Mobilt BankID, deras åsikt (vi har varit i kontakt med dem flera gånger) är att Mobilt BankID växer snabbare än Mobilt BankID. Det stämmer men det är fortfarande cirka en miljon mer användare av det förstnämnda så det känns som ICA inte riktigt har sin kundservice i ordning …

Lägg sedan på den nya tjänsten Kivra, som har få användare, ok, de växer kanske, men betyget för ICAs service efter 2016 blir:

Nää ICA, ni var mycket bättre tidigare, under 2016 kom det till fler avgifter och mer krångel, fram med både BankID och E-faktura istället för att ta nya lösningar som används av färre människor, det skulle hjälpa både er och era kunder!

Här kan du läsa mer om ändringarna för ICA Kreditkort:

http://kreditkortskoll.se/category/ica-kreditkort/