Collector Easycard

* Den effektiva räntan är baseras på en individuell årsränta på 19% och 15,000 kr i utnyttjad kredit som betalas över 12 månader (med E-faktura), 45 räntefria dagarna har i detta exempel utnyttjats.

Recension Collector Easycard

Collector Easycard är systerkortet till Easyliving och kan enklast sammanfattas som budgetversion av Easyliving. Kortet har ett stort fokus på tillgänglighet vilket resulterat i väldigt låga ansökningskrav. Easycard är ett godkänt resekort men mer om detta nedan.

Fördelar med Easycard kreditkort

Även om Collector Easycard inte mäter sig med sitt systerkort så har kreditkortet ett gäng förmåner. Bland annat erbjuder dem idag en låg kreditränta för dig som vill delbetala dina kortfakturor och även 56 räntefria dagar ges per kalenderår. Du får även välja din egen pinkod vilket är välkommet.

Rabatter genom appen Wrapp

Collector Bank har i dagsläget ett samarbete med ”Wrapp” som står bakom en app som gör det möjligt för dig att ta del av erbjudanden och rabatter på utvalda produkter. Detta är deras form av ”cashback program” då det fungerar på så sätt att rabatten betalas tillbaka in på ditt kreditkort. Det ges alltså pengar tillbaka på alla köp som du gör via Wrapp.

För att kunna ta del av erbjudanden och rabatter i Wrapp behöver du endast koppla ditt kreditkort till appen efter att du loggat in. Därefter väljer du de erbjudanden som är intressanta för dig, aktiverar erbjudandet och genomför köpet med ditt kort. Rabatten betalas sedan in på ditt kort efter några dagar.

Reseförsäkring ingår med Collector Easycard

Även om detta är något av ett nedbantat kreditkort när det kommer till antalet förmåner så fortsätter reseförsäkringen vara i världsklass. Försäkringen skyddar mot det mesta och behovet av att teckna ytterligare försäkringar bör inte uppstå när man äger ett Easycard.

  • Avbeställningsskydd – Totalt 45 000 kr per kort
  • Personförsening – Upp till 5 000 kr per kort
  • Bagageförsening – Maximalt 16 000 kr per kort
  • Ersättning vid dödsfall – Upp till 100 000 kr
  • Ersättning vid invaliditet – Totalt 400 000 kr
  • Självriskskydd – Upp till 10 000 kr

Nackdelar med Easycard

Framför allt så är det kortets avgifter som gör detta till ett mindre attraktivt kort än vad Easyliving är. Kortet har ett valutapåslag på 2 %, en uttagsavgift på 4 % och en årskostnad på 290 kr.

Det är alltså ett lite dyrare kort att äga och använda, specifikt då du är utomlands. Rekommendationen är att antingen använda Easycard för att kunna handla på kredit eller som ett shoppingkort. Kom dock ihåg att du endast får rabatt genom Wrapp på utvalda produkter.

Att använda Easycard som ett resekort funkar helt okej om man exempelvis inte kan/vill äga ett Collector Easyliving. Det är dock att föredra att kolla på ett kreditkort som kommer med mer reseförmåner och lägre avgifter om man regelbundet är på resande fot.

Avslutningsvis

Överlag ett klart godkänt kreditkort för vad det är och ett kreditkort som riktar sig mot dig som kanske har svårt att möta de ansökningskrav som andra kreditkort ställer. Gör du inga uttag och inte handlar i utländsk valuta undkommer du iallafall valutapåslaget och uttagsavgiften.